Stille Kracht

2 september 2021

Stichting Kunst & Cultuur Kleine Kerk Steenwijk – Expositie Zilverslang Fotografie

Als eerste dank aan Stichting Kunst & Cultuur Kleine Kerk Steenwijk voor de uitnodiging om te mogen exposeren.

Zilverslang Fotografie…, wie is de persoon achter deze bedrijfsnaam?

Dat ben ik, Jolanda Vermaire, woonachtig in Tuk en ben mijn bedrijf gestart in augustus 2017 en heb cursussen en opleidingen gevolgd waaronder ‘Fotograferen met natuurlijk licht’, deze laatste opleiding was werkelijk ‘het licht zien’, anders leren kijken, het natuurlijke licht optimaal gebruiken.

Mijn opdrachten bestaan uit Portretkunst, Afscheidsfotografie en Liefde

Portretkunst is voor mij puur, krachtig en ongekunsteld, het vertrouwen tussen de opdrachtgever en mij is belangrijk om een mooi en passend eindresultaat te laten zien. En Liefde…dat is veelomvattend en geschikt voor diverse liefdevolle momenten van bruiloft, ouder-kind, partners en meer, té veel om op te noemen.

Een mooi voorbeeld van Portretkunst is Dave, ik mocht hem interviewen en fotograferen met als titel ‘Kracht’. Zijn foto en interview zijn te zien tijdens deze expositie waarin Dave vertelt over zijn transitie van meisje naar man, zijn innerlijke strijd, het her- en erkennen wat er allemaal in zijn hoofd afspeelt. Zijn portret straalt ook trots uit, moedig om tonen hoe zijn lichaam is veranderd gedurende de transitie. Het verhaal van Dave blijft belangrijk om te vertellen en is nog altijd actueel, er zijn mensen die zich zullen herkennen en denken: ‘Ik ben niet de enige…’

Stille kracht

Stille Kracht’, de titel van expositieportretten van een aantal vrouwen, zij vertellen in het kort wat de ‘Stille Kracht’ is en wat het betekent voor hen. Ieder heeft haar eigen betekenis en is de ‘Stille Kracht’ ook door te geven?
Dit project wordt online voortgezet met nieuwe verhalen en mooie portretten.

error: Deze inhoud is beschermd en eigendom van © Zilverslang Fotografie. Voor meer informatie, neem contact op met jolanda@zilverslangfotografie.nl.