Meisjes van 80

Steenwijker Courant: – Vanaf woensdag 31 oktober is de glossy “Meisjes van 80” te koop bij Steenwijks Boekhuys. Het is een uitgave van de Steenwijkerlandse stichting ViV, die staat voor Verbinding, Inspiratie, Verandering.

“Meisjes van 80” bevat mooie verhalen van tien ouderen. Janet Cuber van ViV benadrukt dat de verhalen gaan over de positieve kanten van het ouder worden en de levenservaring die de ouderen hebben opgedaan. ‘We wilden het eens omdraaien en niet de nadruk leggen op eenzaamheid of de zorg die ze nodig hebben,’ zegt Janet.

Zilverslang Fotografie

Jolanda Vermaire van Zilverslang Fotografie maakte prachtige foto’s bij de verhalen. De interviews vonden plaats in de Meenthehof en bij de mensen thuis. Jitske van der Galiën is een van de geïnterviewde vrouwen. In de glossy staat een grappig verhaal over hoe ze haar geloof in Sinterklaas verloor, toen ze ontdekte dat de goedheiligman haar eigen vader was. Haar afbeelding staat ook op de cover van de glossy.

Opbrengst voor ViV

De glossy kost €4,95. De opbrengst gaat terug naar ViV, waarmee ze haar andere projecten financiert. De Steenwijkerlandse stichting zet zich in voor het verbeteren van de positie van mensen in onze maatschappij die door de zich terugtrekkende overheid tussen wal en schip dreigen te raken.

Wegloophuis

Zo is ze bezig met het project “Het Wegloophuis” en projecten om buddy’s te koppelen aan jongeren en volwassenen die in de knel zitten.