Mantelzorg in De Meenthe

28 maart 2023

Steenwijk – Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer op rij de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe in Steenwijk gevierd. Ieder jaar worden rond 10 november overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook in Steenwijkerland.

Met bijna 60 standhouders was het aanbod weer groter dan vorig jaar, dit jaar voor het eerst vanuit Sociaal werk De Kop, de welzijnsorganisatie die inmiddels al bijna een jaar in Steenwijkerland actief is. ‘Op dit soort dagen komt de verbindende rol van het Mantelzorgnetwerk heel duidelijk naar voren, iedereen draagt de mantelzorgers een warm hart toe en dat is waar het deze dag ook om gaat’, zei Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. ‘Wat een mooie grote zorgmarkt en wat heerlijk dat de wellnessbrigade er weer is’, zo klonk het. Er is volop informatie gedeeld en er zijn mooie gesprekken gevoerd. Door de wellnessbrigade zijn heel veel nagels gelakt, knipbeurten door de kapster verzorgd en handen en voeten gemasseerd. En er werden freehugs, complimenten en geluksmomentjes uitgedeeld.

Persoonlijke band

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Sociaal Werk De Kop

Mantelzorgers kunnen het hele jaar terecht bij Sociaal Werk De Kop voor ondersteuning, informatie of een luisterend oor. Meer info via www.sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Maar ook voor buurtmaatschappelijk werk, de Rechtswinkel, vragen aan buurtwerkers sport, het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en verdere vragen rondom welzijn.

error: Deze inhoud is beschermd en eigendom van © Zilverslang Fotografie. Voor meer informatie, neem contact op met jolanda@zilverslangfotografie.nl.